نقره استرلینگ و نقره خام

اقلام نقره از دیرباز به‌عنوان نماد ثروت و رفاه شناخته شده است. چه شما نقره خالص خریداری کرده باشید و چه نقره ساخته شده به‌هرحال ارزش پول خود را مقداری حفظ کرده‌اید البته نه به‌اندازه طلای خام.

برای درک بهتر تفاوت این دو مدل از نقره ابتدا باید آشنایی با هرکدام را مقداری پیدا کنید سپس وارد تفاوت‌های آن می‌شویم.

 

نقره خالص

نقره یکی از عناصر جدول تناوبی است که با نماد Ag آن را معرفی می‌کنند.

 

نماد نقره

 

نقره خالص رنگش کاملاً نقره‌ای است و از 99.9 درصد نقره خالص تشکیل شده است و فقط 0.01 درصد ناخالصی نا چیز دارد که اصلا به حساب نمی آید.

 

نقره خالص چه استفاده‌ای دارد؟

نقره خالص بسیار نرم است و به‌سختی شکل می‌گیرد و آن قدر نرم است که فقط برای جواهرات ساخت جواهرات ظریف استفاده می‌شود. از نقره خالص برای ساخت زیورآلات معمولی استفاده نمی‌شود؛ زیرا با ضربه یا فشاری کم حالت می‌گیرد و زیبایی خود را از دست می‌دهد.

 

جواهرات نقره استرلینگ

 

لکه افتادن نفره خالص

نفره خالص با ترکیب‌شدن گازهای موجود در هوا واکنش نشان داده و بعد از مدتی رنگ آن کدر می‌شود و یک‌لایه‌ای باریک روی آن می‌نشیند که خود را مانند غبار نمایان می‌کند که نیاز به یک آبکاری دارد تا مثل روز اولش شود.

 

جواهرات نقره استرلینگ

 

مهر با نشانه بر روی نقره

بر روی نقره خالص علامت "999" یا "999.9" حک شده است که نشان دهنده خلوص قطعه شمش یا جواهر ساخته شده از نقره می باشد.

 

نقره استرلینگ چیست؟

این نوع از نقره آن‌قدرها که فکرش می‌کنید خالص نیست و مقداری ناخالصی یا فلزات دیگر را در خود جای‌داده است. نقره استرلینگ از 92.5 درصد نقره خالص  تشکیل شده است و 7.5 درصد معمولا از مس و روی تشکیل شده است.

 

جواهرات نقره استرلینگ

 

 

موارد استفاده از نقره استرلینگ

نقره استرلینگ از مقاومت بیشتری نسبت به نقره خالص بهره می‌برد به همین علت برای ساخت:

 

جواهر

ظروف نقره

بشقاب‌ها

ست‌های فنجان و لیوان

نقره‌اندود

 

توجه داشته باشید که نقره‌اندود به حالتی می‌گویند که شما یک جسمی را روکش نقره می‌کنید و تمام آن از نقره ساخته نمی‌شود فقط لعابی از نقره روی آن کشیده می‌شود.

 

لکه‌دار شدن

نقره استرلینگ سریع‌تر نقره خام لکه‌دار می‌شود و دلیل آن هم این است که از فلزات دیگر در ساخت استفاده شده است و این کار واکنش شیمیایی با هوا را سریع‌تر انجام می‌دهد. به دلیل وجود مس، نیکل و روی زمان کدرشدن و سیاه‌شدن نقره استرلینگ سریع‌تر می‌شود.

 

مزیت نقره استرلینگ

 

قیمت

اولین و بارزترین مزیت نقره استرلینگ هزینه آن است که نسبت به نقره خالص کمتر است؛ زیرا مقدار خلوص نقره استرلینگ کمتر از نقره خام است و شما باید بهای کمتری برای آن بپردازید.

 

دوام و طول عمر

نقره استرلینگ به دلیل ترکیب‌شدن با فلزات دیگر طول عمر بیشتری دارد و نسبت به ضربه مقاوم بوده و کمتر آسیب می‌بیند.

 

ساخت و طراحی آسان

نقره استرلینگ در بین سازندگان محبوب است؛ زیرا با آن راحت‌تر می‌توانند کار کنند و جواهرات بسازند، عیار کردن آن آسان است و بسیار شکل‌پذیر به همین دلیل سازندگان طلا با ارائه طرح‌های گوناگون جواهرات زیبایی را خلق می‌کنند.

 

جواهرات نقره استرلینگ

 

طرز نگهداری نقره

نقره‌های عیار بالا به دلیل خلوص زیادی که دارند نباید در معرض نو زیاد، هوا و رطوبت قرار گیرند بهتر است بعد از استفاده آن را با دستمال نرم پاک کنید و در جعبه مخصوص خود بگذارید.

 

جواهرات نقره باکیفیت

جواهر و اکسسوری نقره باکیفیت باید از 92.5 درصد نقره تشکیل شده باشد رنگ آن باید واقعا نقره ای باشد و به سمت روشنی میل کند نه به سمت کدر بودن.

جواهرات نقره اصیل حتماً دارای شناسنامه هستند که در آن عیار، وزن و حتی سنگ‌های استفاده شده در آن قید شده است.

 

جواهرات نقره استرلینگ

 

آیا می‌توان جواهرات نقره را هر روز استفاده کرد؟

پاسخ این سؤال مقداری سخت است؛ زیرا اگر آدم باسلیقه‌ای هستید بله برای شما خوب است؛ زیرا بعد از هر بار استفاده آن را پاک می‌کنید و در جعبه موردنظر خود می‌گذارید؛ اما اگر آدم نامرتبی هستید پس منتظر این باشد که بعد از مدت کوتاهی جواهرات نقره شما کدر و سیاه شود.

 

سخن آخر

نقره و طلا همیشه کنار هم بوده و در جواهرات استفاده زیادی دارند؛ اما جواهرسازان به‌غیراز جنس فلز به عیار آن هم بسیار اهمیت می‌دهند و به همین علت است که نقره استرلینگ پدیدآمده و روانه بازار شده است. شما مخاطب عزیز پاشالوکس در این مقاله با عیار نقره خالص و استرلینگ آشنا شدید مزایای هرکدام را درک کردید و توجه شدید که نقره خام به دلیل نرم بودن زیاد در جواهرات استفاده نمی‌شود؛ زیرا آسیب‌پذیر است.