استخراج طلا چیست؟
استخراج طلا مانند استخراج نقره یک صنعت جهانی است که در همه قارهها به جز قطب جنوب فعالیت میکند و طلا از معادن با انواع و مقیاسهای متفاوت استخراج میشود. جالب است بدانید که آفریقای جنوبی دارای 3,900 متر (12,800 فوت) عمیقترین معدن طلای سنگ سخت در زیر زمین است. گرما در چنین عمقی برای انسان غیر قابل تحمل است و تهویه مطبوع برای ایمنی کارگران ضروری است.
افرادی که کلاههای سختی دارند و زیرزمین کار میکنند چیزی است که اغلب هنگام فکر کردن به نحوه استخراج طلا به ذهن میرسد. با این حال استخراج سنگ معدن تنها یک مرحله از یک فرایند طولانی و پیچیده است. مدتها قبل از استخراج طلا، اکتشاف و توسعه قابل توجهی باید انجام شود، هم برای تعیین تا حد امکان دقیق اندازه ذخایر معدنی، و هم برای اینکه چگونگی استخراج و فراوری سنگ معدن به طور مؤثر ایمن باشد. معمولاً بین 10 تا 20 سال پس از کشف یک کانسار طول میکشد تا معدن طلا آماده تولید موادی باشد که میتواند به شمش تبدیل شود.
اکتشافات معدن طلا
⏰مدت زمان مورد نیاز: 1 تا 10 سال
اکتشاف معدن طلا چالش برانگیز و پیچیده است. این امر نیازمند زمان، منابع مالی و تخصص قابل توجهی در بسیاری از رشتهها است. بهعنوانمثال جغرافیا، زمینشناسی، شیمی و مهندسی. احتمال کشفی که منجر به توسعه یک معدن شود بسیار کم است؛ تقریباً کمتر از 1/0 درصد منجر به یک معدن مولد میشود و تنها 10 درصد از ذخایر طلای جهانی حاوی طلای کافی برای توجیه توسعه بیشتر است.
توسعه معدن طلا
⏰مدت زمان مورد نیاز: 1 تا 5 سال
توسعه معدن طلا مرحله بعدی فرایند استخراج طلا است. این شامل برنامهریزی و ساخت معدن و زیرساختهای مرتبط است. شرکتهای معدنی قبل از شروع ساخت باید مجوزهای مناسب را دریافت کنند. این معمولاً چندین سال طول میکشد، اگرچه بسته به مکان بسیار متفاوت است. در مواقعی ممکن است که عملیات ساخت و ساز به معدن محدود نشود. علاوه بر ظرفیت پردازش بالقوه، شرکتهای معدنی اغلب زیرساختها و امکانات محلی را برای حمایت از نیازهای لجستیکی و عملیاتی و همچنین رفاه کارکنان و جامعه ایجاد میکنند. توسعه معدن برای جوامع محلی حمایت طولانی مدتی را فراهم میکند و یکی از روش های ابتدایی طلا برای حمایت از توسعه اجتماعی - اقتصادی وسیع تر است.
عملیات استخراج طلا
⏰مدت زمان مورد نیاز: 10 تا 30 سال
عمر تولیدی یک معدن طلا توسط مرحله عملیات استخراج طلا نشان داده میشود که طی آن سنگ معدن استخراج و تبدیل به طلا میشود. فراوری طلا یعنی تبدیل سنگ معدن به یک آلیاژ فلزی با خلوص قابل توجه است که معمولاً 60 تا 90 درصد طلا دارد. در زمانی که قیمت طلا بالا باشد، استخراج سنگ معدن با عیار پایین سودآور خواهد بود؛ زیرا قیمت بالاتر، هزینههای افزایش یافته استخراج و آسیاب حجمهای بیشتر را جبران میکند. زمانی که قیمت پایینتر باشد یا هزینهها افزایش یابد، ممکن است تنها استخراج و فراوری سنگ معدنهای با عیار بالاتر سودمند باشد. با تغییر شرایط بازار، آشکار شدن اطلاعات فنی جدید، و در نظر گرفتن پیشرفتهای فرایندی و فناوری، طرحهای معدن مرتباً مجدداً ارزیابی میشوند. پیشرفتهای تکنولوژیکی فرایند استخراج طلا را هوشمندتر، تمیزتر و کارآمدتر میکند.
بسته شدن و از کار انداختن معدن طلا
⏰مدت زمان مورد نیاز: 1 تا 5 سال
زمانی که بدنه سنگ معدن تمام شود یا ذخایر باقیمانده برای معدن بیسود (غیراقتصادی) میشود؛ معدن فعالیت خود را متوقف میکند. در مرحله بعد کار برای از کار انداختن، برچیدن و بازسازی زمینی که در آن قرار داشت متمرکز میشود. باید گفت که تعطیلی معدن طلا یک کار پیچیده است.
احیای معدن طلا پس از تعطیلی
⏰مدت زمان مورد نیاز: 5 تا 10 سال یا بیشتر
مدتها پس از بسته شدن و برچیده شدن یک معدن، شرکتهای استخراج طلا مسئولیت مدیریت یک سایت را بر عهده میگیرند. در این مدت زمان، بازسازی زمین انجام خواهد شد؛ همچنین پاکسازی و پوشش گیاهی صورت میگیرد و شرکت معدن تلاش خواهد کرد تا از احیای زمین معدن و بازگشت به ثبات محیطی طولانی مدت اطمینان حاصل کند.
روشهای عمده استخراج طلا از معدن
باید بدانید که استخراج طلا از معدن عموماً به دو صورت روباز و زیر زمینی انجام میشود:
1- استخراج طلا با روش روباز
استخراج روباز معمولاً در زمانی استفاده میشود که منابع طلایی با سطح زمین فاصله چندانی نداشته باشند؛ به این معنی که برای رسیدن به این ذخایر، نیاز به خاک برداری زیادی نداشته باشیم و نکته قابل توجه دیگر این است که ذخایر طلا ضخامت قابلتوجهی داشته باشند.
به دلیل اینکه استخراج طلا از معادن روباز آبرفتی (نوعی معدن روباز) احتیاجی به حفاری ندارد؛ بنابراین استخراج سادهتر انجام میشود و مزیت دیگری که دارد این است که هزینه استخراج طلا در این معادن نسبت به معادن روباز معمولی کمتر میباشد. بهعنوانمثال معادن آبرفتی کشور روسیه یکی از معادن آبرفتی بزرگ و مطرح جهان است.
2- استخراج طلا با روش زیرزمینی
گاهی ذخایر و منابع با سطح زمین فاصله زیادی دارند؛ در این شرایط استخراج طلا به صورت زیرزمینی انجام میشود و اگر استخراج را به روش روباز انجام دهیم، باید مقدار زیادی از زمین را خاک برداری کنیم که این کار در مواقع زیادی غیر ممکن است و بههیچوجه به صرفه نیست؛ به همین دلیل باید از روشهای زیرزمینی استخراج طلا استفاده کنیم.
روش زیرزمینی تونلهای استخراجی:
این روش در زمینهایی که بهصورت کوهستانی یا تپههای مرتفع هستند کاربرد دارد. به این صورت که در افقهای متفاوت تونل حفر میکنیم و ذخایر را استخراج میکنیم.
روش زیرزمینی چاههای استخراجی:
درصورتیکه شرایط برای حفر تونلهای استخراجی مساعد نباشد از این روش استفاده میشود. مثلاً زمانی که ذخایر در دشت قرار دارند یا اینکه استخراج طلا در قسمتهای مرتفع صورت گرفته و افقهای پایینتر از تونلهای استخراجی، باقی مانده است در این شرایط میتوانیم از روش قبلی (حفر چاههای استخراجی) استفاده کنیم.
کلام آخر:
استخراج طلا از معدن، سود زیادی دارد و نیازمند دانش و تخصص در این زمینه است. اگر علاقهمند به فعالیت در این زمینه هستید حتماً از متخصصانی که در این زمینه فعالیت دارند کمک و راهنمایی بگیرید.
لیست دیدگاه های منتشر شده
آخرین مطالب اضافه شده