سنگ فیروزه باستانی

سنگ فیروزه به‌عنوان یکی از سنگ‌های‌ قیمتی در میان مردم دنیا مشهور بوده و از دوران عهد باستان تا به امروز در سطح جهان به‌صورت کامل شناخته شده است. باستان‌شناسان نیز استفاده از این سنگ زیبا و جذاب در صنعت طلاسازی، جواهرسازی و اکسسوری را به حدود ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نسبت می‌دهند. همچنین قدیمی‌ترین سنگ فیروزه نیز در جهان، متعلق به شبه‌جزیرة سینا واقع در مصر امروزی بوده که نخستین‌بار توسط باستان‌شناسان اروپایی کشف شده است.

 

سنگ فیروزه

 

❓ شاید برای شما سؤال باشد که بهترین معدن سنگ فیروزه در جهان در کجا قرار گرفته است؟

 

✔️ در پاسخ به این سؤال باید گفت که ناب‌ترین معدن سنگ فیروزه در جهان، در کشور عزیزمان ایران واقع شده و این معادن زیبای موجود در شهر نیشابور است که زبان زد خاص و عام هستند. بدیهی است که بالاترین حجم استخراج سنگ فیروزه نیز در شهر نیشابور صورت می‌گیرد.

کشورهای دیگری در سطح دنیا همچون: استرالیا، افغانستان، آمریكای شمالی، آمریکای جنوبی، مصر و غیره دارای معادن سنگ فیروزه اصل هستند. سنگ فیروزه در میان مردم جهان به‌عنوان یک سنگ قیمتی و باارزش تلقی می‌شده و نمادی از خوشبختی و خوش‌شانسی بوده است. به همین جهت در کشور روسیه، زوج‌های جوان از انگشتر سنگ فیروزه به‌عنوان حلقۀ نامزدی خود استفاده می‌کردند و باور داشتند که سنگ فیروزه اصل، نماد عشقی جاودان است.

همچنین مردم سرزمین بریتانیا بر این باور بودند که سنگ فیروزه، عشقی ابدی را در میان زوج‌ها به وجود می‌آورد و مصریان باستان نیز سنگ فیروزه اصل را سنگ زندگی می‌نامیده و از آن به‌صورت توده‌های‌ فشرده شده و‌ یا قلوه‌سنگ‌هایی که‌ از معادن فیروزه‌ مستقیماً استخراج‌ ‌می‌شدند، استفاده می‌کردند. آن‌ها باور داشتند که خاصیت سنگ فیروزه برای انسان بسیار زیاد بوده و استفاده مداوم از آن منجر به دفع انواع بیماری‌ها و سموم از بدن خواهد شد.

 

سنگ فیروزه

 

سنگ فیروزه چه نوع سنگی است؟

جالب است بدانید که رنگ آبی زیبا و جذاب سنگ فیروزه به علت وجود عنصر مس بوده و اگر این سنگ گران‌بها را در مناطقی که میزان مس معادن آنجا بیشتر است یافت کنید، حتماً رنگ آبی آن بیشتر بوده و تمایل به رنگ آبی آسمانی خواهد داشت. بدیهی است که تغییرات ظاهری در رنگ سنگ فیروزه اصل مانند تغییر رنگ از آبی فیروزه‌ای به رنگ سبز، تنها به دلیل ازدست‌رفتن آب میان‌بافتی سنگ فیروزه است.

سنگ فیروزه یک کانی از جنس فسفات آلومینیوم و مس بوده که دارای ساختاری بلوری است. این سنگ زیبا همواره تحت‌تأثیر محلول‌های اسیدی موجود در محیط‌های آبی تشکیل شده و به اشکال مختلفی در درون سنگ‌ها قابل رویت است.

معمولاً سنگ فیروزه اصل در معادنی که از صخره‌ها و کوه‌های به‌جامانده از آتشفشان تشکیل شده یافت می‌شود که دارای بافتی متخلخل بوده و هرچه میزان این تخلخل ظاهری و حباب‌های درونی آن کمتر باشد، نشان از درصد خلوص بیشتری در این سنگ دارد.

 

سنگ فیروزه

 

بررسی خاصیت سنگ فیروزه برای بدن انسان

تمامی سنگ‌های موجود در جهان به دلیل دارابودن خواص طبیعی در ساختار خود از خواص درمانی بخصوصی برخوردار هستند. لازم به ذکر است که این خواص، عموماً مرتبط با تأثیرات الکتریکی و مغناطیسی ذاتی سنگ‌ها است.

 

گردن بند فیروزه

 

از دیرباز تا کنون از سنگ فیروزه نیشابور برای ازبین‌بردن انواع‌ ترس‌ها، چشم‌زخم‌ها و محافظت کودکان در برابر انواع انرژی‌های منفی استفاده می‌کردند و خواص درمانی این سنگ فیروزه‌ای‌رنگ را به شرح زیر می‌دانستند:

 

  • درمان افسردگی
  • تقویت دستگاه تنفسی و ریه
  • تقویت قلب
  • تقویت چشم‌ها
  • افزایش گردش خون

 

مضرات سنگ فیروزه

 

حساسیت پوستی

استفاده طولانی‌مدت از این سنگ بر روی پوست می‌تواند در پاره‌ای از موارد برای برخی از افراد حساسیت‌هایی را به دنبال داشته باشد که در صورت مواجهه با چنین عارضه‌ای می‌بایست فوراً به پزشک متخصص مراجعه نمود.

 

ترک‌ها و شکستگی‌ها

اگر بر روی سطح سنگ فیروزه ترک‌هایی مشاهده شود به معنای آن است که به‌زودی تکه‌هایی از سنگ شکسته خواهد شد و برای جلوگیری از این مسئله می‌بایست با جواهرسازان خبره قبل از آسیب مشورت کرده تا در صورت نیاز ترمیم شوند.

 

خراشیدگی

سنگ فیروزه که به‌عنوان یک سنگ ارزشمند نرم در میان اهالی فن شناخته شده است به‌راحتی می‌تواند خراش ببیند. افزایش این خراش‌ها بر روی سطح فیروزه از زیبایی ظاهری این سنگ می‌کاهد، بنابراین به‌صورت دوره‌ای باید آن را تعمیر یا تمیز کرد.

 

سخن پایانی

این سنگ زیبا و ارزشمند که به فیروزۀ ایرانی نیز معروف است به دلیل وجود رنگ خاصی که دارد بین مردم جهان محبوب هست. رنگ سنگ فیروزۀ اصل ایرانی، سبز آبی بوده و قدمتی بسیار طولانی دارد. سنگ فیروزۀ ایرانی از مرغوب‌ترین سنگ‌های فیروزه در سطح بین‌المللی به شمار می‌رود.

در این مقاله تلاش شد تا شما را با سنگ فیروزه بیش‌ازپیش آشنا کنیم، در همین راستا در مطالب فوق به بررسی این که سنگ فیروزه چیست پرداخته شد و خاصیت سنگ فیروزه اصل و مزایا و مضرات سنگ فیروزه نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.